3.302 euro extra voor Noisy Voices van de VriendenLoterij

Wat een mooie verrassing! Onlangs ontvingen we een extra bijdrage van 3.302 euro van de VriendenLoterij. De bijdrage komt voort uit de extra schenking van 5,6 miljoen euro die is vrijgemaakt voor clubs en verenigingen die trainen en repeteren. Op deze manier biedt de VriendenLoterij een financiële steun in de rug aan ruim 2.400 clubs en verenigingen in tijden van hoge energiekosten, van sportclubs tot muziek-, toneel- en theaterverenigingen.

Kaartverkoop theaterconcert Alles is anders

Op zaterdag 29 oktober 2022 geeft Noisy Voices twee concerten: een middagconcert (aanvang 15:00 uur) en een avondconcert (aanvang 20:00 uur) in de Nassaukerk te Amsterdam (De Wittenkade 111). U bent van harte uitgenodigd om ons concert bij te wonen. De prijs van een toegangskaartje is € 12.

U kunt toegangskaartjes bestellen via de volgende link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/noisyvoices (als dubbelklikken op deze link niet werkt, kunt u deze link naar uw webbrowser kopiëren). Of scan hierboven de QR code, dan komt u op de verkooppagina. Nadat u de kaartjes heeft besteld en betaald, krijgt u direct de toegangskaartjes per email toegestuurd.

Mooie plannen voor 2022

In oktober 2019 ondertekenen Popkoor Noisy Voices en Hans de overeenkomst, waarmee Hans onze nieuwe dirigent, pianist en arrangeur wordt. Inmiddels zijn we 2 lockdowns, 3 vaccinaties, ontelbare besmettingen en andere gevolgen van het Corona-virus verder. Wij wisten toen nog niets van persconferenties en die eerste in maart 2020 was een beetje lacherig, geen handen schudden, hoesten in je elleboog en handen wassen.

We wisten nog van niets en dachten dat het een soort verkoudheid was. Maar al snel wisten we meer. Zingen in een koor werd bijna uitgeroepen tot de gevaarlijkste hobby ooit verzonnen. Er werd gegooid met termen als aerosolen en waren zelfs doden gevallen ten gevolge van het zingen in een koor.

Net als alle koren in Nederland stonden we aan het begin van een periode vol met aanpassingen, creatieve ideeën, bijstellingen en altijd met onderliggende positieve energie.

Een hele tijd hebben wij via Zoom gezongen, Hans voorzingen en wij thuis nazingen. Dat was te doen maar daar was zo’n beetje alles mee gezegd. Het opnemen van een aantal filmpjes: Somewhere only we know, This is me en recent Spiders Web heeft ons dingen laten doen, die wij in normale tijden waarschijnlijk niet gedaan hadden.

Daar waar het kon zongen we weer écht, soms met alleen de eigen stemgroep in een rommelige studio, dan weer buiten in het park onder een afdak met natuurlijk wel wat bekijks en we presteerden het zelfs om de donderdagavond in te ruilen voor de zaterdagmiddag en niet te vergeten het is ons gelukt om een repetitieweekend op Texel nét voor de lockdown door te laten gaan. We hebben zelfs opgetreden in het Glazen Paleis in Den Burg, iets wat niet veel koren ons nadoen. En dat allemaal altijd weer met een enthousiaste Hans die ons er doorheen sleept.

Er waren leden die al die strapatsen niet zagen zitten maar evenzogoed waren er nieuwe leden en ook oud-leden die zich aansloten bij Noisy Voices. Wij zijn inmiddels zo’n 15 nieuwe nummers verder, die allemaal iets in zich hebben wat linkt aan: Alles is anders.

Alles is anders is ons theaterconcert, dat helaas steeds verder doorschuift. Het hele projectteam was al opgetuigd en is inmiddels ook weer afgetuigd. Maar staat te popelen om de draad weer op te pakken.

En Hans, die arrangeert gewoon weer een nieuw nummer, de motivatie is groot, dat concert gaat er komen. Soms vergissen we ons en denken we dat het thema over de huidige periode gaat, maar het thema behelst meer en is op zoveel meer situaties van toepassing.

Als we de periode samen met Hans nu evalueren dan kunnen we stellen dat een collega van mij gelijk krijgt, zij riep laatst: ‘Als je een hobbel goed neemt, vlieg je alleen maar hoger.’ Ik denk dat we straks meer dan ooit gaan stralen, tijdens ons theaterconcert: Alles is anders.

De afgelopen periode heeft op ons allemaal een ongekende invloed gehad. Het bracht saamhorigheid, 1.5 meter afstand en het bracht zoveel meer.

Op ons als koor had het ook een grote invloed. Waar de een zich wentelde in een periode van ongekende rust, zonder repetities en sociale verplichtingen, hunkerde de ander naar Zoom-contact en digitale-repetities. Voor iedereen is evenveel respect.

Eenmaal gestart met digitale repetities, kwam naar boven dat wij met het koor ook wel zo’n mooie video wilde maken. De dirigent ging enthousiast aan de slag! Arrangement, ingezongen partijen, veel onderling app-contact, repetities die geheel in het teken stonden van dit nieuwe lied: Somewhere only we know. (en later: This is me).

Koudwatervrees, uitleg hoe je zelf je filmpje maakt. Voor de een is dropbox gesneden koek, de ander denkt: Dropbox??? Wat moet ik met dropjes in een trommeltje en dan zingen??? Ongekende talenten kwamen naar boven. De een draait er zijn hand niet voor om, vindt het geen probleem om zichzelf terug te horen op een filmpje. De ander deinst terug en hoopt stiekem dat de buren het niet gehoord hebben. O, wat zijn we allemaal verschillend maar de gedrevenheid is groot. De meesten zetten door, voelen zich gesteund als zij ontdekken dat er meer koorleden zijn die zo’n project niet zo vanzelfsprekend vinden.

Een koorlid bedenkt zelfs een cartoonachtig verhaal waarin alles beeldend wordt verteld. We zien onze nieuwe dirigent, die ons als een grote magiër zover krijgt dat we dingen doen die we een jaar geleden niet voor mogelijk hielden. We zingen, swingen, blijven in de maat of er net buiten, zingen lange noten, hoge noten, we tellen, proberen het steeds beter te doen, we lachen voorzichtig en hij draait achter de schermen aan de knoppen om alles bij te stellen.

Wij zijn heel trots op het resultaat en laten het graag aan jullie zien

Translate Noise»