Kijk en luister

Gare Chantant naar Bunnik 2024

Ons eigen uitstapje, een weekendje weg naar Bunnik bij Utrecht. Zonder dirigent en toch met heel veel plezier. Zonder zingen onderweg maar wel met 2 workshops, eentje om nog beter te zingen en eentje om nog beter te bewegen. We hebben veel plezier gehad en eigenlijk smaakte dit naar meer!

VID-20230114-WA0010.mp4

Paradiso 2023

Een impressie van ons optreden tijdens de Korendagen in Paradiso 2023.

Paradisolangste.mp4

Paradiso korendagen 2023

Iets meer dan een impressie van ons optreden tijdens de Korendagen in Paradiso!

VID-20221029-WA0014.mp4

Alles is anders 2023

Eindelijk was het zover, ons eigen concert in de Nassaukerk - na 2 jaar voorbereiding (door Corona) eindelijk onze uitvoering. 

VID-20231121-WA0021 (1).mp4

Sneeuwbeesten met Maartje en Kine

Wat een oproep op social media al niet kan doen. Hoe dan ook, wij deden mee aan Sneeuwbeesten van Maartje en Kine in de Griffioen in Amsterdam.

VID-20230513-WA0003.mp4

Korenfestival in Muiderkerk

Voor het eerst in onze zandkleurige outfits. Altijd leuk om mee te doen aan het Korenfestival in de Muiderkerk. In april 2024 doen wij ook zeker weer mee. 

VID-20230502-WA0004.mp4

De tempel met firma mes

Een heeel bijzonder project om aan mee te werken. De Tempel van Firma Mes. Twee keer in theater Bellevue en een keer in het Bijlmerparktheater. Dat smaakt naar meer!

Alles is anders.mp4

Alles is anders 

Nog iets meer dan een impressie van ons eigen concert: Alles is anders.

Muze.mp4

Onze uitvoering van Uprising van Muse 

Dat was flink studeren! Zoveel tekst maar wat een heerlijk nummer om te doen! Nog steeds van ons concert Alles is anders. 

Thisisme.mp4

This is me uit the greatest showman

Het laatste lied uit ons concert: Alles is anders. 

Alles is anders

Optreden in Uitgeest

Uit het archief

Viva la vida!

Optreden in de Westerkerk

Somewhere Only We Know -Noisy Voices_TT video.mp4

Somewhere only we know

Zondagochtend, 7 uur, zonder wekker word ik wakker.. wel een beetje vroeg voor een vrije dag.

Wat is dat? Snotterig, verkouden, een gekke kriebel in mijn keel? Het zal toch niet?

Na een ontbijtje, douchen en haren in de krul, trek ik de kleren aan die voorgeschreven zijn, effen, zoals is afgesproken en rood met roze, toch maar een klein beetje lippenstift… wie weet fleur ik daarvan op.

De afgelopen tijd gaf ik mezelf huiswerk: elke ochtend en elke avond moest ik van mezelf 3x meezingen met de oefenband die we allemaal hebben ontvangen.

Maar nu, nu zit ik met grote vreze klaar voor deze enorme uitdaging. Ik vind dat ik het verplicht ben naar Hans toe, die zo verschrikkelijk veel tijd, moeite en energie in dit project heeft gestopt maar diep in mijn hart, zou ik het liefst onder de tafel kruipen. Alleen zingen! Ik!!

Toen ik, inmiddels 30 jaar geleden overwoog om bij een koor te gaan zingen, was de enige reden om voor de voorloper van dit koor te gaan zingen, dat ik niet hoefde voor te zingen. De rest was werkelijk niet belangrijk, het repertoire, de locatie of welke overweging dan ook, doorslaggevend voor deze keuze, wat het feit dat voorzingen niet nodig was en daar sta je dan…..

Vandaag móet ik van mezelf een opname maken die ik op ga sturen. Want ik kan wel blijven oefenen en ik kan nog 1000 smoesjes verzinnen maar het moet gewoon en daarmee uit.

Kleren zijn in orde, achtergrond is gekozen en een opstelling is bedacht. Ik ga op de laptop alles afspelen en dan met de IPad de opname maken.

Tijd voor de eerste opname, wachten op de piep, telefoontje in de computer en gaan … maar die witte haren, tegen mijn witte muren…. Beetje raar gezicht eigenlijk. In mijn gedachten hoor ik Laura zeggen: Had je maar RAL9010 op de muren moeten smeren. Zou dat het zijn… ik vond mijn argument destijds om: ‘Wit’ op de muren te smeren, ook best goed; zo heet ik tenslotte.

Maar voor een opname is het minder geschikt. Die muur, waar de bank tegenaan staat, die zou beter zijn, daar zit meer kleur op. Wat te doen? Dan moet de bank daar weg… hoe? Ik besluit de pootjes van de bank op glijdertjes van theedoeken te zetten, zodat die naar de andere kant van de kamer kan. De eettafel verplaats ik richting gekleurde muur en ben redelijk tevreden over deze opname-opstelling.

Opnieuw start ik de instructievideo, per ongeluk start ik die op ongeveer 2.55 minuut en ik hoor Hans zeggen: Maak de opname in landscape. Landscape???? Dat heb ik tot nu toe niet gedaan.

Ok, beeldscherm draaien dus.... maar nu sta ik er heel gek op. Je kijkt eigenlijk zo mijn neus in.. en wat zit daar een vreemd friemeltje? Dat moet bijgesteld worden. Een stapel boeken onder het scherm en alles opnieuw starten…..

Het gaat nog een paar keer mis, dan zit er onderweg ineens een druppel spuug in een mondhoek, dan haal ik adem waar ik geen adem mocht halen, dan haal ik dat hoge stuk helemaal niet, dan gebeurt er buiten iets, waar ik toch even naar moet kijken, de zon begint te schijnen en het licht valt heel vreemd over mijn gezicht, natuurlijk vergeet ik vriendelijk te kijken en wat zit mijn bril eigenlijk scheef. Om half 11 moet het maar goed zijn, om 11 uur heb ik met Laura afgesproken voor onze zondagse koffie en daar verheug ik mij op.

Ik weet het zeker, een zangcarriëre, in welke vorm dan ook, zit er echt niet in, had ik misschien nog ergens valse hoop, na dit avontuur is elke hoop daarop verdwenen maar ik kan mijn collega-tenoren niet in de steek laten en ik vind dat ik het aan Hans verplicht ben, nadat hij er zoveel voor heeft gedaan en laten we Joshua niet vergeten, die ons helemaal niet kent en die voor de tenoren, daar helemaal in dat verre Maleisië onze partij heeft ingezongen, petje af!!!

Ik wens iedereen die nog een opname gaat maken, heel veel succes. Ik hoop dat het bij jullie soepeler verloopt en ik heb vanaf nu nog meer respect voor iedereen die alleen durft te zingen.


Spider's Web- Noisy Voices video.mp4

Spiders Web

Corona duurde en duurde maar, er kwam geen einde aan. Dus nog zo'n mooi filmpje maken!

This Is Me - Noisy Voices_TT video.mp4

This is me

En uiteindelijk zelfs een derde filmpje, toen waren we klaar met Corona en met de filmpjes. 

Uprising Weesp.mp4

Uprising in Weesp

Tijdens een heel koud korenfestival in Weesp, zongen we in onze dikke wintertruien onze versie van Uprising!

Overcome.mp4

Overcome Korendagen 2023 in Paradiso

Dont give up on me.mp4

Don't give up on me

Don't give up on me, tijdens de Korendagen in Paradiso 2023. 

Video van WhatsApp op 2024-02-02 om 08.38.58_aad3f15f.mp4

Counting stars in de hallen

Dit is al heel oud! Counting stars in De Hallen